Show simple item record

dc.contributor.advisorAhuite Marina, David
dc.contributor.advisorVilla Lavy, Julio César
dc.contributor.authorRodriguez Torres, Rafael
dc.contributor.authorPinedo Mori, Jhonatan Alexander
dc.date.accessioned2024-05-31T14:33:35Z
dc.date.available2024-05-31T14:33:35Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.other639.89 R74 2023
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12737/10174
dc.description.abstractThe objective of this study was to evaluate the production of paco, Piaractus brachypomus and Cucumis sativus cucumber in an aquaponic system, which consisted of a hydroponic element and an aquaculture element. The fish were conditioned in 1m3 wooden troughs and the plants in 0.24m3 culture beds. The completely random design was used, with the treatments (T1=30 fish/m3; T2=40 fish/m3) and 4 repetitions, with 8 experimental units. At the end of the trial, it was observed that the fish from the T1 treatment reached greater growth in length (14.5 cm) and weight (56.1 g). Statistically significant differences (p0.05), while those of the water reached permissible ranges for the studied species.en_US
dc.description.abstractEl presente estudio tuvo como objetivo evaluar la producción de paco, Piaractus brachypomus y pepino Cucumis sativus en un sistema acuapónico, el cual estuvo conformado por un elemento hidropónico y otro acuícola. Los peces fueron acondicionados en artesas de madera de 1m3 y las plantas en camas de cultivo de 0.24 m3. Se usó el diseño completamente aleatorio, siendo los tratamientos (T1=30 peces/m3; T2=40 peces/m3) y 4 repeticiones, contándose con 8 unidades experimentales. Al finalizar el ensayo se observó que, los peces del tratamiento T1 alcanzaron un mayor crecimiento en longitud (14.5 cm) y peso (56.1 g). Estadísticamente se encontraron diferencias significativas (p0.05), mientras los del agua lograron rangos permisibles para las especies estudiadas.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de la Amazonía Peruanaes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectAcuaponíaes_PE
dc.subjectProducción alimentariaes_PE
dc.subjectPacoes_PE
dc.subjectPiaractus brachypomuses_PE
dc.subjectPepinoes_PE
dc.subjectCucumis sativuses_PE
dc.titleProducción de Piaractus brachypomus “paco” y Cucumis sativus “pepino” en sistema acuapónicoes_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.disciplineAcuiculturaes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana. Facultad de Ciencias Biológicases_PE
thesis.degree.nameBiólogo(a) Acuicultor(a)es_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.01.08es_PE
renati.author.dni70339159
renati.author.dni47108668
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-7025-6138
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-8246-4532
renati.advisor.dni43133934
renati.advisor.dni42888238
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
renati.discipline831016es_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/level#tituloProfesionales_PE
renati.jurorCampos Baca, Luis Exequiel
renati.jurorDel Águila Chávez, Javier
renati.jurorSánchez Riveiro, Homero
dc.publisher.countryPEes_PE


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess