Facultad de Ingeniería Química
Recent Submissions
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Mejoramiento del banco hidráulico para determinar pérdida de energía en tuberías y medidores de flujo en transporte de líquidos
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2023)The main objective of this degree work was: To perform calculations of energy losses in the pipes, accessories and flow meters in the hydraulic bench of the Unitary Operations and Processes laboratory of the Faculty of ... -
Comparación de las características fisicoquímicas y composición de ácidos grasos de los aceites en las semillas en dos estados de madurez del almendro malabar (Terminalia catappa) en Iquitos – 2023
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2023)The purpose of the present investigation was to compare the physicochemical properties and the composition of fatty acids of the oils of the seeds of two stages of maturity of the malabar almond tree (Terminalia Catappa). ... -
Obtención de cerveza artesanal ale usando sachapapa (Dioscórea trífida L.) como sucedáneo de la malta de cebada y cocona (Solanum sessiliflorum D.), Iquitos 2022
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2023)The main objective of this research work was to obtain Ale craft beer, using sachapapa as a substitute for barley malt and cocona extract. For this reason, three formulations were made to elaborate the beers modifying the ... -
Determinación de macronutrientes en los sedimentos de estanques acuícolas como fertilizantes orgánicos agrícolas en Iquitos – 2022
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2023)The objective of the research work was to determine macronutrients in the sediments of aquaculture ponds of fish farms in Iquitos-2022 that can be used as organic agricultural fertilizers. The present quantitative research ... -
Construcción e instalación de un prototipo para llenado de botellones con agua y su implementación con un controlador lógico programable
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2023)The target the general of the present thesis was: constructing, installing and implementing with a programmable logical control (PLC), to a prototype for filling of large bottles with water. Coming true ad hoc a revision ... -
Desarrollo de una plataforma en wolfram mathematica para evaluar perfiles de concentración y temperatura en la saponificación del acetato de etilo
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2023)The main objective of the present work of thesis was: developing a platform in Wolfram Mathematica to evaluate profiles of concentration and temperature in the reaction of saponification of ethyl acetate. For that matter ... -
Construcción e instalación de un equipo para determinar la relación entre la altura dinámica y el caudal en electrobombas periféricas
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2023)The realistic general of the present work of thesis was: determining the relation between the dynamic height and the flow in a peripheral electric pump, coming true ad hoc the design and construction of a team, the one ... -
Determinación de la composición química y actividad antioxidante de residuos de postcosecha de Theobroma cacao L. para su aprovechamiento racional Iquitos 2022
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The study of the residues of a special ecotype of Theobroma cacao L (CCN-51) was due to the problem caused by these postharvest residues and to characterize the shell and vein flours of these residues for their subsequent ... -
Aislamiento térmico para disminuir el flujo de calor en la superficie lateral del secador de lecho fluidizado de la facultad de industrias alimentarias de la Universidad Nacional de la Amazonía Peruana
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2023)The objective general of the present work of thesis was: selling off the thermal insulation to decrease the heat flow in the lateral surface of the drier of bed fluidized of the FIA-UNAP. For that matter has come true a ... -
Composición química de cuatro productos cárnicos de la ciudad de Iquitos para evaluar la energía requerida de procesamiento
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The main objective of the present work of thesis was: evaluating the energy required of processing for each one of the four (4) meat productses (pig hamburger, hamburger of gamitana, hamburger of paiche and chicken hamburger) ... -
Evaluación de los niveles de ruido en diferentes puntos de la ciudad de Iquitos
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The following study, "Evaluation of vehicular noise levels in different areas of the city of Iquitos," seeks to determine if the levels of vehicular noise in the city of Iquitos are within the maximum noise levels of the ... -
Evaluación del valor nutricional de la cáscara de chonta de tres especies de palmeras de la familia Arecaceae de la amazonía peruana - región Loreto
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The objective of the research work is to obtain the evaluation of the nutritional value of the chonta husk, of the proposed species Bactris gasipaes (Pijuayo), Mauritia flexuosa (Aguaje) and Euterpe precatoria (Huasaí) ... -
Ruido ambiental y comparación con el estándar nacional de calidad ambiental para ruido en la avenida participación - Belén, 2022
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The main objective of this study was to compare the levels of environmental noise with the national standard of quality of environmental noise that was evaluated in La Participación avenue in the Belén district-2022. The ... -
Obtención de biocombustible sólido a partir de la cáscara del fruto de castaña (Bertholletia excelsa)
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The objective of this work was: to obtain solid biofuel from the shell of the chestnut fruit (Bertholletia Excelsa) in order to rescue this existing solid residue in local markets and be used as an input in the generation ... -
Propiedades fisicoquímicas, caracterización de ácidos grasos y actividad antioxidante de aceites de Oenocarpus bataua "ungurahui" colectados en épocas de creciente y vaciante
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The objective of the research study was to determine the physicochemical properties, fatty acid composition and antioxidant activity of the oils of the fruits of Oenocarpus bataua "ungurahui" colected in Peru and Brazil ... -
Diseño, construcción e instalación de un prototipo con controlador lógico programable para automatizar el tiempo de funcionamiento de cuatro electrobombas
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The main objective of the present work of thesis was: laying plans constructing and installing a prototype with programmable logic controller to automate the passage of time of functioning of four electric pumps. In the ... -
Determinación de las relaciones entre variables termofísicas con la presión y temperatura del gas licuado de petróleo mediante regresión múltiple
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The main objective of the present work of thesis was: determining the relations between the variables physicalthermo (density, specific heat and thermal conductivity), with pressure and the temperature of liquefied petroleum ... -
Evaluación de las aguas del Itaya, tramo puente Itaya - centro poblado "12 de Octubre", Iquitos, 2018
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)In the present study "EVALUATION OF THE WATERS OF THE ITAYA, SECTION: ITAYA BRIDGE-POPULATED CENTER "12 DE OCTUBRE", IQUITOS, 2018." Developed at the National University of the Peruvian Amazon, it is intended to determine ... -
Experiencia profesional adquirida en la empresa Transportes Júpiter SRL
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)The work of professional proficiency presented represents the experience acquired in the company TRANSPORTES JÚPITER S.R.L, in the Department of Safety, Health and Environment. This area's function is to guide management ... -
Descripción de análisis de control de calidad en empaques flexibles producidas en la empresa Resinplast S.A.
(Universidad Nacional de la Amazonía PeruanaPE, 2022)This professional experience report carried out at RESINPLAST S.A., one of the leading companies in Peru in the production of flexible food packaging, describes the quality control analysis in each of the processes to ...