Show simple item record

dc.contributor.advisorRamírez Chung, José Franciscoes_PE
dc.contributor.authorBazán Ferrando, Alberto Josées_PE
dc.date.accessioned2022-04-25T14:33:44Z
dc.date.available2022-04-25T14:33:44Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12737/7964
dc.description.abstractAmazon requires measuring the level of knowledge in safety in academic chemistry laboratories, to determine if the percentage of students who have the qualification "Good" or "Excellent" exceeds 50%, if there is an association between the level of knowledge and the academic level, the vocational school and gender. A stratified random sample was selected, and a 120-question questionnaire was applied. The results are the percentage of students with grades "Good" or "Excellent" does not exceed 50%. In the faculty, there is an association between the level of knowledge and the academic level (? = 0.326). There is no association between the level of knowledge and the vocational school (p > 0.05). There is no association between the level of knowledge and gender (p > 0.05). In the engineering school in food industries, there is an association between the level of knowledge and the academic level (? = 0.611). There is no association between the level of knowledge and gender (p > 0.05). In the school of bromatology and human nutrition, there is no association between the level of knowledge and the academic level (? = 0.009). There is no association between the level of knowledge and gender (p > 0.05). It is concluded that the students of the faculty of food industries require that the teaching on safety be reinforced in academic chemistry laboratories.en_US
dc.description.abstractLa Facultad de Industrias Alimentarias de la Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, requiere medir el nivel de conocimientos en seguridad en laboratorios académicos de química, con el objeto de determinar si el porcentaje de estudiantes que tienen la calificación “Bueno” o “Excelente” supera el 50%, si existe asociación entre el nivel de conocimientos y el nivel académico, la escuela de formación profesional y el sexo. Se seleccionó una muestra aleatoria estratificada y se aplicó un cuestionario de 120 preguntas. Los resultados son: el porcentaje de estudiantes con calificaciones “Bueno” o “Excelente” no supera el 50%. En la facultad, existe asociación entre el nivel de conocimientos y el nivel académico (? = 0.326). No existe asociación entre el nivel de conocimientos y la escuela de formación profesional (p > 0.05). No se verifica asociación entre el nivel de conocimientos y el sexo (p > 0.05). En la escuela de ingeniería en industrias alimentaria, existe asociación el nivel de conocimientos y el nivel académico (? = 0.611). No existe asociación entre el nivel de conocimientos y el sexo (p > 0.05). En la escuela de bromatología y nutrición humana, no existe asociación entre el nivel de conocimientos y el nivel académico (? = 0.009). No existe asociación entre el nivel de conocimientos y el sexo (p > 0.05). Se concluye que los estudiantes de la facultad de industrias alimentarias requieren que se refuerce la enseñanza sobre seguridad en laboratorios académicos de química.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de la Amazonía Peruanaes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_PE
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectSeguridad industriales_PE
dc.subjectLaboratorioses_PE
dc.subjectNive de conocimientoses_PE
dc.subjectEstudiantes universitarioses_PE
dc.titleNivel de conocimientos en seguridad en laboratorios académicos de química y su relación con el nivel académico y carrera profesional en estudiantes de la facultad de industrias alimentarias de la Universidad Nacional de la Amazonía Peruana en el semestre II - 2020es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesises_PE
thesis.degree.disciplineMaestría en Ciencias e Ingeniería con Mención en Seguridad Industriales_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana. Escuela de Postgradoes_PE
thesis.degree.nameMaestro(a) en Ciencias e Ingeniería con Mención en Seguridad Industriales_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#3.03.10es_PE
renati.author.dni5323630
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-9952-1169
renati.advisor.dni5286297
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
renati.discipline722047es_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/level#maestroes_PE
renati.jurorChávez Vásquez, Rafael
renati.jurorDiaz Sangama, Emilio
renati.jurorFlores Malaverry, Jorge Agustín
dc.publisher.countryPEes_PE


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess