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dc.contributor.advisorAlva Arévalo, Alenguer Gerónimo
dc.contributor.authorRojas Gutiérrez, Daniél César
dc.date.accessioned2022-08-03T16:02:40Z
dc.date.available2022-08-03T16:02:40Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12737/8207
dc.description.abstractThe present work "Spectrophotometry and colorimetry", is a bibliographic review of all the aspects, concepts, and applications that the topic in question has in the food industry. Which is very important because the application of these, allows to optimize quality standard manufacturing processes in food production. Spectrophotometry and colorimetry are widely used methods of analysis, and are based on the relationship between the absorption of light by a compound and its concentration. Depending on the compound and the type of absorption to be measured, the sample can be in liquid, solid or gas phase. In the visible and ultraviolet regions of the electromagnetic spectrum, the sample is generally dissolved to form a solution. A key and indispensable factor in the growth of the food industry using colorimetry and spectrophotometry is the understanding and ease of adaptation to data software for color measurement, matching, formulation and quality control of color and food components. A food.en_US
dc.description.abstractEl presente trabajo “Espectrofotometría y colorimetría”, es una revisión bibliográfica de todos los aspectos, conceptos, y aplicaciones que tiene el tema en mención en la industria alimentaria. Lo cual es muy importante porque la aplicación de estos, permite optimizar procesos de fabricación, estándares de calidad en la producción de alimentos. La espectrofotometría y colorimetría son métodos de análisis muy usados, y su principio está en la correlación entre la absorción de luz por parte de un compuesto y su concentración. Dependiendo del compuesto y el tipo de absorción a medir, la muestra puede estar en fase líquida, sólida o gaseosa. En las regiones visibles y ultravioleta del espectro electromagnético, la muestra es generalmente disuelta para formar una solución. Un factor clave e indispensable en el crecimiento de la Industria de los alimentos usando la colorimetría y espectrofotometría es la comprensión y facilidad de adaptación al software de datos para la medición del color, igualación, formulación y control de calidad del color y de los componentes de un alimento, ayudando a optimizar los procesos de producción, mejorando de esta manera la calidad del producto.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de la Amazonía Peruanaes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectEspectrofotometríaes_PE
dc.subjectColorimetríaes_PE
dc.subjectIndustria alimentariaes_PE
dc.subjectConceptos fundamentaleses_PE
dc.titleEspectrofotometría y colorimetríaes_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.disciplineIngeniería en Industrias Alimentariases_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana. Facultad de Industrias Alimentariases_PE
thesis.degree.nameIngeniero(a) en Industrias Alimentariases_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.04.02es_PE
renati.author.dni70444852
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0003-4009-2328
renati.advisor.dni6517179
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#trabajoDeSuficienciaProfesionales_PE
renati.discipline721046es_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/level#tituloProfesionales_PE
renati.jurorLópez Panduro, Carlos Enrique
renati.jurorFlores Garazatua, Juan Alberto
renati.jurorAlva Angulo, Miriam Ruth
dc.publisher.countryPEes_PE


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