Show simple item record

dc.contributor.advisorYalta Vega, Ronald
dc.contributor.advisorReátegui Quispe, Victoria
dc.contributor.advisorNavarro Torres, Darvin
dc.contributor.authorChumbiray Rengifo, Nataly Llasis
dc.date.accessioned2022-08-18T18:45:26Z
dc.date.available2022-08-18T18:45:26Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12737/8237
dc.description.abstractThe Thesis was done in the area of the Workshop of Teaching and Research of Horticultural Plants (TEIPH), of the Faculty of Agronomy-UNAP. The type of research was experimental, explanatory, longitudinal, prospective with one independent variable (Wood ash dose) and nine dependent variables (Plant height, Plant diameter, number of leaves/plant, root length, root weight, head diameter, total plant weight, head weight and head weight/ha. The objective of the research work was to determine the influence of wood ash doses on the agronomic characteristics and yield of Brassica olerácea L. "Cabbage cabbage", var. Ox heart in Zungarococha, District of San Juan Bautista-Loreto. 2021. The Experiment Design was the Completely Random Block Design, with five treatments and four repetitions. Each experimental unit consisted of 2 rows, 5 plants/row and the sampling unit consisted of four plants/experimental unit.. At the end of the experiment, the following conclusions were reached: The dose of wood ash influenced the agronomic characteristics and yield of the cabbage var cabbage crop. "oxheart"; the T4 Treatment (3.5 t of wood ash/ha), presented the highest average values of agronomic characteristics and crop yield; treatment T4 (3.5 t of wood ash/ha), presented the best average yield value of head weight/ha with 12.22 t/ha), followed by T5 (4 t of wood ash/ha), with 11..4 t/ha; the T4 Treatment (3.5 t of wood ash/ha), presented the best Benefit-Cost ratio of the crop with S/.24,226.90.en_US
dc.description.abstractLa Tesis se hizo en al area del Taller de Enseñanza e Investigación de plantas Hortícolas (TEIPH), de la Facultad de Agronomía-UNAP. El tipo de investigación fue experimental, explicativo, longitudinal, prospectivo con una variable independiente (Dosis de ceniza de madera) y nueve variables dependientes (Altura de planta, Diámetro de la planta, numero de hojas/planta, longitud de la raíz, peso de la raíz, diámetro de la cabeza, peso total de la planta, peso de cabeza y peso de cabezas/ha. El objetivo del trabajo de investigación fue Determinar la influencia de las dosis de ceniza de madera, en las características agronómicas y rendimiento de Brassica olerácea L. “Col repollo”, var. Corazón de buey en Zungarococha, Distrito de San Juan Bautista-Loreto. 2021. El Diseño Experimental fue el Diseño de Bloques Completamente al Azar, con cinco tratamientos y cuatro repeticiones. Cada unidad experimental estuvo constituida de 2 filas, 5 plantas/fila y la unidad de muestreo estuvo conformada por cuatro plantas/unidad experimental. Al finalizar el experimento se tuvieron las siguientes conclusiones: La dosis de ceniza de madera influyó en las características agronómicas y rendimiento del cultivo de col repollo var. “corazón de buey”; el Tratamiento T4 (3.5 t de ceniza de madera/ha), presento los mayores valores promedios de las características agronómicas y rendimiento del cultivo; el Tratamiento T4 (3.5 t de ceniza de madera/ha), presento el mejor valor promedio de rendimiento de peso de cabezas/ha con 12.22 t/ha), seguido del T5 (4 t de ceniza de madera/ha), con 11.4 t/ha; el Tratamiento T4 (3.5 t de ceniza de madera/ha), presentó la mejor relación Beneficio-Costo del cultivo con S/.24,226.90.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de la Amazonía Peruanaes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectAplicación de abonoses_PE
dc.subjectCol repolloes_PE
dc.subjectBrassica oleraceaes_PE
dc.subjectAbonos orgánicoses_PE
dc.subjectCaracterísticas agronómicases_PE
dc.subjectRendimiento de cultivoses_PE
dc.titleDosis de ceniza de madera y su influencia en las características agronómicas y rendimiento de Brassica olerácea L. "col repollo", var. corazón de buey, en Zungarococha, distrito de San Juan Bautista-Loreto. 2021es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.disciplineAgronomíaes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana. Facultad de Agronomíaes_PE
thesis.degree.nameIngeniero(a) Agrónomoes_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.01.06es_PE
renati.author.dni48444488
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-2500-533X
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0001-9103-4537
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-6808-3151
renati.advisor.dni05283421
renati.advisor.dni05283355
renati.advisor.dni05254554
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
renati.discipline811036es_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/level#tituloProfesionales_PE
renati.jurorManrique Del Aguila, Julio Abel
renati.jurorPinedo Jimenez, Julio
renati.jurorAvila Fucos, Manuel Calixto
dc.publisher.countryPEes_PE


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess