Show simple item record

dc.contributor.advisorTello Célis, Fernandoes_PE
dc.contributor.authorGarcia Castillo, Alvaro Alexises_PE
dc.date.accessioned2022-12-20T18:19:43Z
dc.date.available2022-12-20T18:19:43Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12737/8635
dc.description.abstractEnriching foods with omega-3 polyunsaturated fatty acids is a multidisciplinary challenge that must overcome technical and commercial barriers in order to launch this type of functional food on the market in a sustainable way. Different scientific skills are needed, such as food science, nutrition, and sociological studies. In fact, although the knowledge of the potential health effects of marine omega 3 (EPA and DHA) has increased considerably in the last 30 years (reduction of cardiovascular diseases, anti-inflammatory effects, development of brain and nerve tissue...), There are still many points to be investigated: role in the reduction of certain types of cancer, in weight control, in mental health and in depression... On the other hand, many commercially launched omega-3 enriched products have not been as successful as expected due to a lack of consumer interest or acceptance. Companies also face the risk of oxidation of added lipids. In this case study on the prevention of lipid oxidation. The main aspects to take into account are: - questions to ask when preparing an enriched food . What source of omega 3 to use? Fish oils, emulsified or not, powdered, encapsulated?en_US
dc.description.abstractEnriquecer los alimentos con ácidos grasos poliinsaturados omega 3 es un reto multidisciplinar que debe superar barreras técnicas y comerciales para poder lanzar al mercado este tipo de alimentos funcionales de forma sostenible. Se necesitan diferentes habilidades científicas, como la ciencia de los alimentos, la nutrición y los estudios sociológicos. De hecho, aunque el conocimiento de los efectos potenciales para la salud de los omega 3 marinos (EPA y DHA) ha aumentado considerablemente en los últimos 30 años (reducción de enfermedades cardiovasculares, efectos antiinflamatorios, desarrollo del tejido cerebral y nervioso...), hay Aún quedan muchos puntos por investigar: papel en la reducción de ciertos tipos de cáncer, en el control del peso, en la salud mental y en la depresión... Por otro lado, muchos productos enriquecidos con omega 3 lanzados comercialmente no han tenido el éxito esperado debido a la falta de interés o aceptación por parte de los consumidores. Las empresas también se enfrentan al riesgo de oxidación de los lípidos añadidos. En este estudio de casos sobre la prevención de la oxidación lipídica. Los principales aspectos a tener en cuenta son: - las preguntas que se deben hacer al preparar un alimento enriquecido . ¿Qué fuente de omega 3 usar? ¿Aceites de pescado, emulsionados o no, en polvo, encapsulados?es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de la Amazonía Peruanaes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_PE
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectEnriquecimiento de alimentoses_PE
dc.subjectEmulsionanteses_PE
dc.subjectÁcidos grasos Omega-3es_PE
dc.titleEstrategias de enriquecimiento con omega 3 para productos cárnicos saludableses_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/reportes_PE
thesis.degree.disciplineIngeniería de industrias alimentariases_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana. Facultad de Industrias Alimentariases_PE
thesis.degree.nameIngeniero(a) en Industrias Alimentariases_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.01es_PE
renati.author.dni71864439
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-1800-5366
renati.advisor.dni05374789
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#trabajoDeSuficienciaProfesionales_PE
renati.discipline721046es_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/level#tituloProfesionales_PE
renati.jurorLi Loo Kung, Carlos Antonio
renati.jurorCarranza Gonzales, Jorge Luis
renati.jurorUrro Rodriguez, Giorgio Sergio
dc.publisher.countryPEes_PE


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess