Show simple item record

dc.contributor.advisorYalta Vega, Ronald
dc.contributor.authorQuispe Melgar, Oliver Handersson
dc.date.accessioned2023-07-08T17:53:54Z
dc.date.available2023-07-08T17:53:54Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12737/9180
dc.description.abstractThe research was developed with the certainty of finding answers in the agronomic characteristics and yield of the tomato to the application of the organic fertilizer "protowallpa", using doses of 10, 20, 30 and 40 t / ha, in a clay loam soil, located in Zungarococha-Loreto. The statistical design was the DBCA, with a duration of 90 days, concluding that, with 40 t / ha of organic fertilizer, the best results were produced in phenology and yield, who presented fruits with an average of 50 g, making a total of 742.75 g / plant and 17,826 Kg / ha, with economic utility of S/.58,253.00.en_US
dc.description.abstractLa investigación, se desarrolló con la seguridad de encontrar respuestas en las características agronómicas y rendimiento del tomate a la aplicación del fertilizante orgánico “protowallpa”, empleando dosis de 10, 20, 30 y 40 t/ha, en un suelo Franco arcilloso, ubicado en Zungarococha-Loreto. El Diseño estadístico fue el DBCA, con una duración de 90 días, concluyendo que, con 40 t/ha del fertilizante orgánico, se produjo los mejores resultados en la fenología y rendimiento, quien presentó frutos con promedio de 50 g, haciendo un total de 742.75 g/planta y 17,826 Kg/ha, con utilidad económica de S/.58,253.00.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de la Amazonía Peruanaes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectAplicación de abonoses_PE
dc.subjectDosis de aplicaciónes_PE
dc.subjectAbonos orgánicoses_PE
dc.subjectCaracterísticas agronómicases_PE
dc.subjectTomate var. Rio grandees_PE
dc.subjectRendimiento de cultivoses_PE
dc.titleDosis de fertilizante orgánico y sus efectos en el cultivo de Lycopersicum esculentum Mill, tomate Var. Rio grande, Zungarococha-Loreto. 2022es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.disciplineAgronomíaes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana. Facultad de Agronomíaes_PE
thesis.degree.nameIngeniero(a) Agrónomoes_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.01.06es_PE
renati.author.dni70140324
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-2500-533X
renati.advisor.dni05283421
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
renati.discipline811036es_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/level#tituloProfesionales_PE
renati.jurorManrique del Aguila, Julio Abel
renati.jurorChavez Vasquez, Rafael
renati.jurorAvila Fucos, Manuel Calixto
dc.publisher.countryPEes_PE


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess