Show simple item record

dc.contributor.advisorYalta Vega, Ronald
dc.contributor.authorRios Diaz, Hugo Sebastian
dc.date.accessioned2023-10-05T19:10:48Z
dc.date.available2023-10-05T19:10:48Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.other631.875 R63 2023
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12737/9382
dc.description.abstractThe thesis was carried out in order to study the behavior of the levels of compost of stubble of the banana crop, in the cultivation of Brassica oleracea L., cabbage, var. capitata, cultivate Ox heart, in a land of clay loam texture, where it was fertilized with levels of 30, 40, 50 and 60 t / ha with the aim of determining the best level of fertilization in each of the characters and yield of the crop. The land was conditioned to form microplots of 2.5 m2, performing the compost fertilization according to the levels of study raised, reaching the following conclusions: The compost involved in the increase of the average values of the characteristics and yields of the Cabbage, Ox Heart; the level of compost (60 t/ha), presented the best results of the characteristics and yield; with a level of 60 t of compost / ha was presented the yield of 419 g of head weight and 8,380 Kg of head weight / ha; The higher the level of composting, the greater the results; the Level of 60 t of compost / ha obtained the best utility in S / .17,120.00en_US
dc.description.abstractLa tesis se realizó con la finalidad de estudiar el comportamiento de los niveles de compost de rastrojos del cultivo de plátano, en el cultivo de Brassica oleracea L., col repollo, var. capitata, cultivar Corazón de buey, en un terreno de textura Franco Arcilloso, donde se abonó con niveles de 30, 40, 50 y 60 t/ha con el objetivo de determinar el mejor nivel de abonamiento en cada uno de las caracteres y rendimiento del cultivo. Se acondicionó el terreno para formar microparcelas de 2.5 m2, realizando el abonamiento con compost según los niveles de estudio planteados, llegando a las siguientes conclusiones: El compost implicó en el incremento de los valores promedios de las características y rendimientos de la Col, Corazón de buey; el nivel de compost (60 t/ha), presentó los mejores resultados de las características y rendimiento; con nivel de 60 t de compost/ha se presentó el rendimiento de 419 g de peso de cabeza y 8,380 Kg de peso de cabezas/ha; a mayor nivel de abonamiento con compost, mayores han sido los resultados; el Nivel de 60 t de compost/ha obtuvo la mejor utilidad en S/.17,120.00es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de la Amazonía Peruanaes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectCompostes_PE
dc.subjectCaracterísticas agronómicases_PE
dc.subjectRendimientoes_PE
dc.subjectRepolloes_PE
dc.subjectBrassica oleracea var. capitataes_PE
dc.titleNiveles de compost y sus efectos en el cultivo de Brassica oleracea L., col repollo, var. capitata, cultivar corazón de buey, en Zungarococha – Loreto 2022es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.disciplineAgronomíaes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana. Facultad de Agronomíaes_PE
thesis.degree.nameIngeniero(a) Agrónomoes_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.01.06es_PE
renati.author.dni72690368
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-2500-533X
renati.advisor.dni05283421
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
renati.discipline811036es_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/level#tituloProfesionales_PE
renati.jurorManrique del Aguila, Julio Abel
renati.jurorChavez Vasquez, Rafael
renati.jurorAvila Fucos, Manuel Calixto
dc.publisher.countryPEes_PE


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess