Search
Now showing items 1-10 of 10
Construcción e instalación de un equipo modular para el estudio del caudal en función del nivel de líquido en vertederos triangulares
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2022)
The main objective of the present work of thesis was: constructing and installing a modular equipment for the study of the flow in terms of the level of liquid in triangular drains. The present investigation is somewhat ...
Evaluación del valor nutricional de la cáscara de chonta de tres especies de palmeras de la familia Arecaceae de la amazonía peruana - región Loreto
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2022)
The objective of the research work is to obtain the evaluation of the nutritional value of the chonta husk, of the proposed species Bactris gasipaes (Pijuayo), Mauritia flexuosa (Aguaje) and Euterpe precatoria (Huasaí) ...
Evaluación de los niveles de ruido en diferentes puntos de la ciudad de Iquitos
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2022)
The following study, "Evaluation of vehicular noise levels in different areas of the city of Iquitos," seeks to determine if the levels of vehicular noise in the city of Iquitos are within the maximum noise levels of the ...
Caracterización fisicoquímica de la cáscara de piña (Ananas comosus) variedad cayena lisa para la obtención de pectina
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2022)
The objective of this research work was to obtain and characterize pectin from pineapple peel. The work carried out has a quantitative approach with an experimental descriptive deepening level, the study population was ...
Análisis fisicoquímico de néctares de tres frutales nativos de la amazonía peruana para evaluar propiedades termofísicas que influyen en el tratamiento térmico
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2022)
The main objective of the present work of thesis was: evaluating the relation of every an one belonging to the properties thermophysical (specific heat, thermal conductivity, density and thermal diffusivity), with temperature, ...
Evaluación de las aguas del Itaya, tramo puente Itaya - centro poblado "12 de Octubre", Iquitos, 2018
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2022)
In the present study "EVALUATION OF THE WATERS OF THE ITAYA, SECTION: ITAYA BRIDGE-POPULATED CENTER "12 DE OCTUBRE", IQUITOS, 2018." Developed at the National University of the Peruvian Amazon, it is intended to determine ...
Determinación de las relaciones entre variables termofísicas con la presión y temperatura del gas licuado de petróleo mediante regresión múltiple
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2022)
The main objective of the present work of thesis was: determining the relations between the variables physicalthermo (density, specific heat and thermal conductivity), with pressure and the temperature of liquefied petroleum ...
Propiedades fisicoquímicas, caracterización de ácidos grasos y actividad antioxidante de aceites de Oenocarpus bataua "ungurahui" colectados en épocas de creciente y vaciante
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2022)
The objective of the research study was to determine the physicochemical properties, fatty acid composition and antioxidant activity of the oils of the fruits of Oenocarpus bataua "ungurahui" colected in Peru and Brazil ...
Obtención de biocombustible sólido a partir de residuos de frutas
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2021)
The main objective of this work was: to obtain solid biofuel from fruit residues, in order to take advantage and be used later in heating systems. The work carried out has a quantitative approach with a descriptive ...
Composición química de cuatro productos cárnicos de la ciudad de Iquitos para evaluar la energía requerida de procesamiento
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2022)
The main objective of the present work of thesis was: evaluating the energy required of processing for each one of the four (4) meat productses (pig hamburger, hamburger of gamitana, hamburger of paiche and chicken hamburger) ...