Search
Now showing items 1-10 of 13
Aislamiento térmico para disminuir el flujo de calor en la superficie lateral del secador de lecho fluidizado de la facultad de industrias alimentarias de la Universidad Nacional de la Amazonía Peruana
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The objective general of the present work of thesis was: selling off the thermal insulation to decrease the heat flow in the lateral surface of the drier of bed fluidized of the FIA-UNAP. For that matter has come true a ...
Desarrollo de una plataforma en wolfram mathematica para evaluar perfiles de concentración y temperatura en la saponificación del acetato de etilo
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The main objective of the present work of thesis was: developing a platform in Wolfram Mathematica to evaluate profiles of concentration and temperature in the reaction of saponification of ethyl acetate. For that matter ...
Construcción e instalación de un prototipo para llenado de botellones con agua y su implementación con un controlador lógico programable
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The target the general of the present thesis was: constructing, installing and implementing with a programmable logical control (PLC), to a prototype for filling of large bottles with water. Coming true ad hoc a revision ...
Mejoramiento del banco hidráulico para determinar pérdida de energía en tuberías y medidores de flujo en transporte de líquidos
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The main objective of this degree work was: To perform calculations of energy losses in the pipes, accessories and flow meters in the hydraulic bench of the Unitary Operations and Processes laboratory of the Faculty of ...
Determinación de macronutrientes en los sedimentos de estanques acuícolas como fertilizantes orgánicos agrícolas en Iquitos – 2022
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The objective of the research work was to determine macronutrients in the sediments of aquaculture ponds of fish farms in Iquitos-2022 that can be used as organic agricultural fertilizers. The present quantitative research ...
Obtención de cerveza artesanal ale usando sachapapa (Dioscórea trífida L.) como sucedáneo de la malta de cebada y cocona (Solanum sessiliflorum D.), Iquitos 2022
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The main objective of this research work was to obtain Ale craft beer, using sachapapa as a substitute for barley malt and cocona extract. For this reason, three formulations were made to elaborate the beers modifying the ...
Comparación de las características fisicoquímicas y composición de ácidos grasos de los aceites en las semillas en dos estados de madurez del almendro malabar (Terminalia catappa) en Iquitos – 2023
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The purpose of the present investigation was to compare the physicochemical properties and the composition of fatty acids of the oils of the seeds of two stages of maturity of the malabar almond tree (Terminalia Catappa). ...
Mejoramiento de un equipo para el drenaje de líquidos en tanques cónicos mediante la implementación de un sistema automatizado
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The objectify general of the present investigation it was: accomplishing the improvement of the team for the liquids drain in conical tanks, by means of the development of a system automated; being deduced firstly the ...
Construcción e instalación de un equipo para determinar la relación entre la altura dinámica y el caudal en electrobombas periféricas
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The realistic general of the present work of thesis was: determining the relation between the dynamic height and the flow in a peripheral electric pump, coming true ad hoc the design and construction of a team, the one ...
Caracterización fisicoquímica del fruto del níspero Bellucia spruceana. para la obtención de pectina
(Universidad Nacional de la Amazonía Peruana, 2023)
The research has a quantitative orientation, descriptive at an experimental level, its objective was the physicochemical characterization of the fruit of the loquat Bellucia spruceana, to obtain pectin. The study population ...